Hva er en turbiditetssensor?Noen må vite om det

Hva er en turbiditetssensor og hva brukes en turbiditetssensor til?Hvis du vil vite mer om det, er denne bloggen for deg!

Hva er en turbiditetssensor?

En turbiditetssensor er et instrument som brukes til å måle klarheten eller uklarheten til en væske.Den fungerer ved å skinne lys gjennom væsken og måle mengden lys som spres av suspenderte partikler i væsken.

Jo flere partikler som er tilstede, jo mer lys vil bli spredt, og jo høyere vil turbiditetsavlesningen være.Turbiditetssensorer brukes ofte i vannbehandlingsanlegg, miljøovervåking og industrielle prosesser hvor klarheten til en væske er viktig.

Hvordan fungerer en turbiditetssensor?

En turbiditetssensor består vanligvis av en lyskilde, en fotodetektor og et kammer for å holde væsken som måles.Lyskilden sender ut en lysstråle inn i kammeret, og fotodetektoren måler mengden lys som spres av partiklene i væsken.

Mengden av spredt lys konverteres til en turbiditetsverdi ved hjelp av en kalibreringskurve, som relaterer turbiditetsavlesningen til mengden spredt lys.

Typer turbiditetssensorer:

Det er to hovedtyper av turbiditetssensorer: nefelometriske og turbidimetriske.Nefelometriske sensorer måler mengden lys spredt i en 90-graders vinkel til det innfallende lyset, mens turbidimetriske sensorer måler mengden lys spredt i en vinkel på 180 grader.

Nefelometriske sensorer er mer følsomme og nøyaktige, men turbidimetriske sensorer er enklere og mer robuste.

Forskjellene mellom turbiditetssensor og TSS-sensor:

TSS-sensor og turbiditetssensor er begge instrumenter som brukes til å måle suspenderte stoffer i en væske, men de er forskjellige i målemetoden og typen faste stoffer de kan måle.

TSS-sensor:

En TSS-sensor, eller Total Suspended Solids Sensor, måler massen av faste stoffer suspendert i en væske.Den bruker en rekke metoder som lysspredning, absorpsjon eller beta-demping for å bestemme antall suspenderte faste stoffer i væsken.

TSS-sensorer kan måle alle typer faste stoffer, inkludert organiske og uorganiske partikler, og kan brukes i et bredt spekter av bruksområder, inkludert avløpsvannbehandling, industrielle prosesser og miljøovervåking.

Turbiditetssensor:

En turbiditetssensor måler derimot klarheten eller uklarheten til en væske.Den måler mengden lys som spres eller absorberes av suspenderte partikler i væsken og konverterer denne målingen til en turbiditetsverdi.

Turbiditetssensorer kan bare måle antall suspenderte faste stoffer som påvirker klarheten til væsken og brukes vanligvis i applikasjoner som overvåking av drikkevannskvalitet, industriell prosesskontroll og forskning.

Hva er en turbiditetssensor

Forskjeller mellom TSS-sensor og turbiditetssensor:

Hovedforskjellene mellom TSS-sensorer og turbiditetssensorer er deres målemetoder og typen faste stoffer de kan måle.

TSS-sensorer måler massen av alle typer suspendert stoff i en væske, mens turbiditetssensorer kun måler antall suspenderte stoffer som påvirker klarheten til væsken.

I tillegg kan TSS-sensorer bruke en rekke målemetoder, mens turbiditetssensorer vanligvis bruker lysspredning eller absorpsjonsmetoder.

Viktigheten av turbiditetssensor: Viktigheten av å oppdage turbiditet

Turbiditet er en viktig parameter som brukes til å vurdere kvaliteten på en væske.Det refererer til antall suspenderte partikler eller sedimenter i væsken og kan påvirke smaken, lukten og sikkerheten til drikkevann, helsen til akvatiske økosystemer og kvaliteten og sikkerheten til industriprodukter.

Derfor er det avgjørende å oppdage turbiditet for å sikre kvaliteten og sikkerheten til et bredt spekter av væsker.

Hva er en turbiditetssensor1

Sikre trygt drikkevann:

En av de viktigste bruksområdene for turbiditetssensorer er i vannbehandlingsanlegg.Ved å måle turbiditeten til råvann før og etter behandling, er det mulig å sikre at behandlingsprosessen er effektiv for å fjerne suspenderte partikler og sedimenter.

Høy turbiditetsavlesning kan indikere tilstedeværelsen av patogener eller andre forurensninger som kan forårsake sykdom, noe som gjør det viktig å oppdage og korrigere disse problemene før vannet distribueres til forbrukerne.

Beskyttelse av akvatiske økosystemer:

Turbiditetssensorer brukes også i miljøovervåking for å vurdere helsen til akvatiske økosystemer.Høy turbiditetsavlesning kan indikere tilstedeværelse av forurensninger eller sedimentering, som kan påvirke veksten og overlevelsen til vannplanter og -dyr.

Ved å overvåke turbiditetsnivåer er det mulig å identifisere og redusere kilder til forurensning og beskytte helsen til akvatiske økosystemer.

Opprettholde kvalitet og sikkerhet i industrielle prosesser:

Turbiditetssensorer brukes i en rekke industrielle prosesser, som mat- og drikkeproduksjon, farmasøytisk produksjon og kjemisk prosessering.

Høy turbiditetsavlesning kan indikere tilstedeværelse av urenheter eller forurensninger, noe som kan påvirke kvaliteten og sikkerheten til sluttproduktet.Ved å overvåke turbiditetsnivåer er det mulig å oppdage og rette opp problemer før de skader forbrukere eller skader selskapets omdømme.

Hva brukes en turbiditetssensor vanligvis til?

Dette er viktig i mange forskjellige bruksområder, inkludert drikkevann, avløpsvannbehandling, industrielle prosesser og miljøovervåking.

Ved å oppdage endringer i turbiditet, kan operatører raskt identifisere potensielle problemer med kvaliteten eller sikkerheten til væsken og iverksette passende tiltak for å løse dem.

Høy ytelse:

DeDigital Drikkevann Turbidity Sensor BH-485-TBer en høyytelses turbiditetssensor som er spesielt utviklet for online overvåking av drikkevannskvalitet.Den har en lav deteksjonsgrense på 0,015NTU og en indikasjonsnøyaktighet på 2 %, noe som gjør den svært effektiv til å oppdage selv små mengder suspenderte partikler eller sedimenter i vannet.

Vedlikeholdsfri:

En av hovedfordelene med BH-485-TB-sensoren er at den er designet for å være vedlikeholdsfri.Den har intelligent kloakkkontroll som eliminerer behovet for manuelt vedlikehold, og sikrer at sensoren fortsetter å fungere effektivt uten å kreve regelmessig oppmerksomhet fra operatører.

applikasjoner:

l I drikkevannsapplikasjoner er turbiditetssensorer spesielt viktige for å sikre samsvar med forskrifter og beskytte folkehelsen.

l I industrielle prosesser brukes de til å overvåke og kontrollere kvaliteten på prosessvann og for å oppdage endringer som kan påvirke produktkvalitet eller effektivitet.

l I miljøovervåking kan turbiditetssensorer brukes til å måle klarheten til vannforekomster og for å oppdage endringer i sedimentnivåer som kan påvirke akvatiske økosystemer.

Totalt sett er turbiditetssensorer viktige verktøy for å opprettholde kvaliteten og sikkerheten til væsker i et bredt spekter av bruksområder.

Siste ord:

Hva er en turbiditetssensor?Turbiditetssensorer spiller en avgjørende rolle for å sikre kvaliteten og sikkerheten til væsker i et bredt spekter av bruksområder.

Ved å oppdage og overvåke turbiditetsnivåer er det mulig å identifisere og korrigere problemer før de forårsaker skade på menneskers helse, miljøet eller industriprodukter.

Derfor er turbiditetssensorer et viktig verktøy for å opprettholde kvaliteten og sikkerheten til væsker i en rekke innstillinger.


Innleggstid: 21. mars 2023